audio download uit "Geluk op recept"

Alweer terug van vakantie? Veel afleiding gehad en moeite om weer de draad op te pakken voor je spirituele pad? Misschien helpt het volgende wel.

————————————–

Ons fundamenteel geluk is zo groot als alle universa. Ze wordt door karma verduisterd. Ons fundamentele geluk is als een heldere hemel in mei.
Jij ligt in het groene gras , tijdloos, en er zijn geen wolken. Je bent één met alles en je vergeet jezelf. Er is geen dualisme meer , geen ik en jij , geen dit en dat, je verkeert in je ware geest die er altijd al was en er altijd al zal zijn…….. Mediteer even hierop.

Alles bestaat slechts relatief. Het relatief bestaan is leeg aan werkelijk bestaan.
We jagen , zonder wijsheid, alleen illusies na. We zien niet dat alles elkaar nodig heeft in een grote kosmische genegenheid. Als je de leegte van alles en jezelf ziet , zie je ook die enegenheid en is er maar een ding over: Groot Mededogen met alle wezens. Als je het mededogen beoefent ontdek je de leegte aan inherent bestaan.

Dan verschijnen er donkere wolken aan de hemel en een wind steekt op. Die wind draagt je geest naar vertroebelde oorden. Je voelt je pijn, je onvolkomenheid, je falen en je spijt. Het Zicht is weg. Er komt duisternis. Je voelt je einde naderen en de koude adem van de Heer des Doods blaast door je knoken. Er is geen grote gelukzaligheid.
Maar, soms is er die mens die je weer wat zicht geeft, die de wolken wegblaast als een lentebries. De zonnestralen verwarmen je koude knoken weer en er gloort hoop. Even ervaar je grote gelukzaligheid in leegte.
Als je karma zuiverder wordt nemen de aanknopingspunten voor positief karma in het kwadraat toe.

 

(de bron van de tekst is de blog van Jampa Gyatso)

[subscribe2]