“Use it, or loose it” wordt gezegd voor spier training. Hetzelfde geldt voor onze ziel. Als we ons erin bekwamen om gelukkig te zijn, worden we het ook. Uit recent psychologisch-neurologisch onderzoek blijkt dat we zelfs de verbindingen in onze onze hersenen kunnen veranderen als we trainen.

“Neurons that fire together, are neurons that wire together” betekent in het Nederlands; Neuronen die samen worden gebruikt, zijn neuronen die zich met elkaar gaan verbinden en netwerken vormen. Met andere woorden; vaak de nuttige neuronen gebruiken zorgt voor het maken van de nuttige hersennetwerken.

Wat is “nuttig” in dit verband? Nuttig is alles waardoor u meer in contact komt met uw duurzame fundamentele geluk. Dit heeft dus niets te maken met uw oppervlakkige korte termijn geluk.

Het oproepen van nuttige gedachten en emoties is zeer krachtig en heeft zelfs een dubbel effect. Alle tijd en energie die u besteedt aan het genereren en beleven van nuttige gedachten, kan niet meer worden besteed aan contraproductieve gedachtestromen. En als u dus niet bezig bent “nuttige dingen”, steelt u daarom dubbel van uw eigen mogelijkheid om in uw duurzaam geluk te investeren. Om te leren wat voor u “nuttige dingen” zijn, kunt u bijvoorbeeld de methode volgen uit het boekje “Geluk op recept”.

De keuze is dus aan u!

Naar een fragment uit “Geluk op Recept”

[subscribe2]